Følg Norsk Bergindustri

Grønn teknologi eller en brysom nabo?

Pressemelding   •   jul 05, 2018 12:34 CEST

15. august arrangerer Norsk Bergindustri og Norsk Arbeidsmandsforbund debatt om mineralnæring og NIMBY-vansker i framtidens Norge under Arendalsuka. Tittelen for arrangementet er Grønn teknologi eller en brysom nabo? Mineralnæringens framtid i Norge.

Mineralnæringen tilbyr langsiktige, lønnsomme, private og bærekraftige industriarbeidsplasser i hele landet. Ethvert grønt skifte er helt avhengige av sikker tilgang til en lang rekke mineralske råstoffer. Likelvel er det utfordrende å etablere nye mineralprosjekter i Norge. Mineralnæringen er en typsik Not in my backyard -bransje som kan oppleves som krevende i lokalsamfunnet. Hvordan kan vi sørge for sikker tilgang til kritiske mineralske råstoffer og samtidig møte lokalsamfunnenes forventinger? I panelet møter du Ivar Fossum, administrerende direktør i Nordic Mining og politikere fra Høyre og Arbeiderpartiet.

Velkommen til debatt om framtidens mineralnæring i Bankgården 15. august kl. 14.00!

Les om arrangementet på Arendalsukas hjemmeside her

Norsk Bergindustri er en bransjeforening for den norske mineralnæringen. Våre medlemsbedrifter produserer byggeråstoff, naturstein, metalliske malmer og industrimineraler. I tillegg har vi leverandører av utstyr og tjenester til bransjen som medlemmer.